• Nisan 20, 2024

2021 LGS Sınavı Gerçekleşti ve Cevaplar Açıklandı!

 2021 LGS Sınavı Gerçekleşti ve Cevaplar Açıklandı!

2021 LGS Sınavı Gerçekleşti ve Cevaplar Açıklandı!

LGS sınavı gerçekleşti ve cevaplar açıklandı! 2021 LGS sınavına 973 yurtiçi ve 4 yurtdışı sınav merkezinden katılım sağlayan 8. sınıf öğrencileri için Liseye Geçiş Sınavı bugün tamamlandı. Öğrenciler sözel ve sayısal bölümlerden sorulan soruları yanıtlayarak liseye geçiş için gereken sınavı tamamladılar. Sınavdan bir süre sonra ise cevap anahtarı ve sorular MEB sitesi üzerinden iki ayrı kitapçık ile yayımlandı.

LGS Sınavı Gerçekleşti!

Öğrencilerin liseye geçmek için girmek zorunda olduğu Liseye Geçiş Sınavı bugün gerçekleşti ve yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi, istedikleri liseye gidebilmek için sınavda çaba sarf etti. Öğrenciler hem sözel hem de sayısal soruları verilen sürede cevaplamak için uğraştı. Sınav sonrasında öğrencilerin bir kısmı sınavının güzel geçtiğini belirtirken bir kısmı da sınavın zorlayıcı sorular içerdiğini belirtmeden edemedi. Bir sonraki eğitim öğretim döneminde hangi lisede okuyacaklarına karar verecekleri bu sınav onların geleceğini belirlemede attıkları ilk ve en önemli adımlardan biri oldu.

LGS Sınavında Hangi Dersler ve Konular Vardı?

Gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavında öğrencilerin dönem içinde gördükleri Türkçe, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), matematik, fen bilimleri dersleri yer aldı. Bu derslerde sorumlu oldukları konular önceden yayımlanmıştı. Bu nedenle de öğrenciler sınavda hangi konuların çıkacağı konusunda fikir sahibi olarak sınava girdiler.

Alan hesaplama, geometri, kuvvet, kelimede anlam, paragrafta anlam, grafik yorumlama gibi pek çok farklı konudan sorunun yer aldığı LGS sınavında öğrenciler bilgilerini ortaya koyarak soruları verilen sürede doğru şekilde cevaplamaya çalıştı.

LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sınav sonuçlarının 30 Haziran 2021 tarihinde MEB resmi internet sitesinde yayınlanacağı, öğrencilerin siteye giriş sağlayarak sınav sonuçlarını görebileceği bildirildi. Ayrıca önceden olduğu gibi öğrencilerin sınav sonuçlarının evlerine posta yolu ile gönderilmeyeceği, sınav sonuçlarına yalnızca internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği de belirtildi.

LGS Sınavı Nasıldı?

Öğrenciler sınav soruları ile ilgili pek çok farklı yorumda bulundu. Kimisi sözel soruların kolay olduğunu, kimisi de sözel sorularda çok vakit kaybettiğini belirtti. Özellikle de sınav sorularının cevaplarının birbirine benzediğine dair görüşlerini dile getiren öğrenciler, soruların uğraştırıcı olduğundan dert yakındı ve aldıkları online eğitime ilişkin problemleri de dile getirdiler.

Her ne kadar öğrencilerin bir kısmı sınavda zorluk çekmiş olsa da bir kısmı da sınavın kolay ve anlaşılabilir olduğu konusunda görüşlerini dile getirdi. Özellikle de sözel soruların kolay olduğuna dair yorumlar geldi.

İlgili Gönderi

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir